Ostoja Ełk: Dynia na talerzu

Warsztaty kulinarne to doskonała forma spędzania wolnego czasu z dala od komputera i telewizora. To także fantastyczna droga rozwijania zdolności manualnych, wyobraźni, poczucia estetyki i nauka zdrowego żywienia. Odbiorcy projektu dzięki samodzielnie przyrządzonym potrawom oraz konkursowi poznają różne smaki, rozwiną swoją wyobraźnię i pozbędą się niechęci do tej pory nieznanych składników. Warsztaty te dają możliwość wymiany doświadczeń. Osoby niepełnosprawne wykonują pracę zespołową, dzięki której integrują się, a zdobyte umiejętności wykorzystają w dążeniu do samodzielności.
Zajęcia będą odbywały się 10 listopada 2018 r. w godzinach 10-14 w Środowiskowym Domu Samopomocy "Pod Kasztanami" w Ełku. Zajęcia poprowadzi profesjonalny kucharz, z wieloletnim doświadczeniem. Po przygotowaniu potraw wszyscy uczestnicy warsztatów będą mieli okazję wspólnie degustować przyrządzone dania. Poza tym odbędzie się konkurs na „Najciekawszy dyniowy lampion”. Każda drużyna oraz osoba biorąca udział w warsztatach otrzyma nagrody i upominki nawiązujące do tematu zajęć.
Projekt współfinansowany z budżetu Miasta Ełku.
Justyna Olszewska